PUBLICERAD
2008/09/04


Köp skivan här


 

Versailles återvänder, kanske för sista gången med detta bandnamn, och levererar sitt första fullängdsalbum. NOBLE, som släpptes i juli via CLJ Records, är ett mycket passande namn på detta ädla 12-spåriga verk fyllt till bristningsgränsen med aristokratiska melodier och rytmer.

Första låten ”Prelude” sätter stämningen för resten av skivan felfritt och man förstår nästan direkt vad som väntar. Vissa skulle kanske kalla det symfonisk power metal efter första anblick i låten ”Aristocrat's Symphony” som följer, men man känner genast att det är så mycket mer. Det finns en särskild unik känsla för detaljer och variation utan att komma på villovägar som uppenbarar sig om och om igen i varenda låt.

Man får känslan av att alla låtar är genomtänkta, inget som Versailles bara slängde ihop i replokalen. Det finns någon sorts tema eller känsla som gör att man kan lyssna på alla låtar på skivan utan att det blir tjatigt. ”zombie” är till exempel en riktigt tung komposition som definitivt kommer få folk att headbanga i takt när den framförs live, medan ”windress” har ett antal bräckliga och vackra melodier som får en att vilja sjunga med trots att man skulle kunna råka infinna sig bland en massa folk när man lyssnar på mp3-spelaren.

Även favoriten ”The Revenant Choir” är med på NOBLE, fast I en omgjord version utan det väldigt långa introt som kanske var coolt första gången man lyssnade på det, men som blev extremt tjatigt efter ett antal gånger. Att det inte togs med nu är uppskattat!

Så, är man ute efter på gränsen till överdrivet vackra melodier, fräsiga riff samt tempo och stillsamhet om vartannat i en gotisk och aristokratisk tappning så har man hittat hem!

Recensentens favoritlåtar: “zombie” , “windress” , “The Revenant Choir” & “to The Chaos Inside”
RECENSION SKRIVEN AV PATRIK LUTKIEWICZ

Besök Versailles officiella hemsida
Tillbaka

 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct