nne
 
PUBLICERAD
2009/01/03

Köp skivan här


 

girugamesh slår tillbaka med sin tredje fullängdare vid namn MUSIC, som släpptes den 7 november i Europa via Gan-Shin. För att unna oss det lilla extra så har girugamesh valt att ta med 3 st. Bonusspår från tidigare Japan-exklusiva släpp. Detta gör skivan fylld till bristningsgränsen med hela 15 låtar.

Introt, ironiskt nog vid namn ”-INTRO-” är en udda sammansättning av elektroniska ljud och röstsamplingar som leder rakt in i ”BREAK DOWN”, skivans bästa låt. Den är fräsch utan att gå för långt ifrån girugameshs typiska låtstruktur. Man börjar ana att girugamesh har valt att skala ner sitt sound så att bara det allra viktigaste finns kvar när låtarna ” ULTIMATE 4” och ” FREAKS” följer. Det känns även som att skivan är lite av ett experiment, lite som the GazettEs ”STACKED RUBBISH” iochmed alla elektroniska beats och samples som genomsyrar skivan.

Personligen så föredrar jag girugameshs förra platta, ” Girugamesh ” mer. Det är även min favorit i hela bandets diskografi och just därför blir den väldigt svår att toppa vad de än kan tänkas hitta på härnäst.

Skivan är inte utan sina lugna partier heller, en låt jag fastnar för speciellt är ”????? (Ishtar)” där låtens melankolik verkligen når ens hjärta med sina hemsökande, dystra pianoslingor och vokalisten Satoshis sorgsna, lite bluesinfluerade röst. Låten som följer direkt efter, ”縁 enishi”, avslutar hela skivan på topp!

MUSIC är precis som namnet antyder, ett album utan skitsnack som är rakt på sak. Girugamesh har tagit med det allra viktigaste och kört på som de alltid gör. Detta kan vara det perfekta albumet för de som ska lyssna på och introduceras för girugamesh första gången. Men jag håller mig till förra skivan, den är bättre!

Recensentens favoritlåtar: “BREAK DOWN” , “ ????? (Ishtar)” & ” 縁 enishi”
RECENSION SKRIVEN AV PATRIK LUTKIEWICZ

Besök girugämesh officiella hemsida
Tillbaka

 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct